18.7 C
Vinnytsia
Субота, 27 Липня, 2024
додомуБез категоріїСПОРТСМЕН ТА ЙОГО ТРЕНЕР ЗДОБУЛИ МЕДАЛІ НА ЧЕМПІОНАТІ ЄВРОПИ З ПАУЕРЛІФТИНГУ

СПОРТСМЕН ТА ЙОГО ТРЕНЕР ЗДОБУЛИ МЕДАЛІ НА ЧЕМПІОНАТІ ЄВРОПИ З ПАУЕРЛІФТИНГУ

Протягом шести днів у Франції змагалися найсильніші пауерліфтери Європи

Збірна команда України виборола перше загальнокомандне місце на Чемпіонаті Європи з жиму лежачи та класичного жиму лежачи. Змагання проходили у місті Мериньяк, що у Франції, з 1 по 6 серпня. За збірну України виступали Заслужений майстер спорту з пауерліфтингу вінничанин Іван Чупринко та вихованець Вінницької обласної ДЮСШ «Колос» майстер спорту Олег Чеботаєв. Спортсмен переїхав з Харкова до Вінниці у зв’язку з військовою агресією рф, та продовжив тренування в обласній спортивній школі «Колос». Бо саме вона славиться іменитими пауерліфтерами. Вихованці «Колосу» зробили вагомий внесок у загальнокомандний залік нашої збірної, повідомляє I-VIN.INFO.

Так, Іван Чупринко виступав в двох дивізіонах: жим лежачи з застосуванням спеціальної екіпіровки та класичний без застосування. Він здобув золоті медалі. Одна з них – за результат 210 кілограмів у ваговій категорії 74 кілограми

Як розповідає Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу, збірну України представляли восьмеро спортсменів. Це представники Донецької, Київської, Івано-Франківської, Чернівцівецької областей, відповідно, Вінницької та Харківської. У підсумку ми посіли перше загальнокомандне місце з жиму лежачи та класичного жиму лежачи.

Олег Чеботаєв – переселенець з Харкова, до Вінниці переїхав у грудні 2022 року. Коли він планував виїжджати з рідного міста, допомогти з цим запропонував його теперішній наставник – Іван Чупринко.

На чемпіонаті у Франції він посів друге місце, здобувши «срібло» та показавши результат 205 кілограмів у ваговій категорії до 74 кілограмів серед юніорів.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments