24.6 C
Vinnytsia
Субота, 27 Липня, 2024
додомуБез категоріїЯскравий фінал Обласних спортивних змагань «Олімпійська надія» з волейболу

Яскравий фінал Обласних спортивних змагань «Олімпійська надія» з волейболу

22 грудня 2023 р., м. Жмеринка , с/з Жмеринської ДЮСШ
Яскравий фінал Обласних спортивних змагань «Олімпійська надія» з волейболу.
✅У м. Жмеринка завершились Обласні спортивні змагання «Олімпійська надія» з волейболу серед дівчат 2009 р.н і молодші.
✅На старті обласного волейбольного форуму заявилось 18 команд, які згодом суперничали та набували ігрового досвіду у першому відбірковому етапі.
✅Доречно нагадати, що в обласних змаганнях брали участь не тільки вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, але й команди загальноосвітніх навчальних закладів області територіальних громад. Серед них команди Агрономічної громади, ліцею №20 м. Вінниця, МДЮСШ №3 м. Вінниця, Брацлавської ДЮСШ, Жмеринської ДЮСШ-2, Козятинської ДЮСШ, Крижопільської ДЮСШ, Мурованокуриловецької ДЮСШ, Погребищенської ДЮСШ, Теплицької ДЮСШ, Хмільницької ДЮСШ, Ямпільської ДЮСШ.
✅Другий рік поспіль Вінницька обласна спортивна організація «Колос», у тісній співпраці з територіальними громадами області та Вінницькою обласною федерацією волейболу, проводить спортивні змагання з волейболу серед шкільної, студентської молоді та ветеранів волейболу під гаслом «З Україною в серці, з вірою у Збройні Сили України!».
✅В цьому році додався надійний партнер обласної організації «Колос» – Благодійний фонд «МХП-громаді»! Саме така спільна діяльність сприяють зростанню здорового покоління, підтримці спортивно обдарованої молоді і ветеранського волейболу, зміцненню національної єдності українського суспільства у такий складний період в історії України, пов’язаний з російською агресією.
✅Першочерговими завданнями проведення «Олімпійської надії» є популяризація волейболу у громадах, виявлення здібних дітей, набуття ігрової практики та поповнення юнацького резерву волейбольної Вінниччини.
✅До фінальної четвірки претендентів на золоті медалі ввійшли команди Жмеринської ДЮСШ, Стрижавської ДЮСШ, Піщанської ДЮСШ та Шаргородської ДЮСШ.
Слід зазначити про неймовірну напругу поєдинків та самовідданість гравчинь усіх команд на волейбольному майданчику.
✅У першій грі зустрілись команди Стрижавської ДЮСШ «Десна» та Шаргородської ДЮСШ. У гострій боротьбі перемогли стрижавські юні волейболістки з рахунком 2:1.
У другому поєдинку між вихованками Жмеринської та Піщанської ДЮСШ ігрова та результативна перевага була на боці жмеринських дівчат.
✅У грі за третє-четверте місце між волейболістками піщанської та шаргородської спортшколи рахунок у партіях калейдоскопічно змінювався на користь то однієї, то іншої команди. І все ж таки, з рахунком 2:1 перемогли піщанські дічата.
✅Іще більш напруженим і цікавим виявився матч за перше місце, в якому зустрілись команди Жмеринської та Стрижавської ДЮСШ. У підсумку першої партії стрижавські волейболістки впевнено записали до свого активу перше залікове очко. І здавалось , що в другій партії їм вдасться продовжити переможний натиск на своїх жмеринських суперниць. Але влучні вказівки і налаштування тренерів жмеринчанок дали змогу збалансувати хід поєдинку, а під завершення другої партії, посилити активні дії на майданчику і принести перемогу. Отже 1:1!
✅Перед вирішальною третьою партією, гравці обох команд були виснажені. Впродовж заключного раунду чемпіонського поєдинку, втома гравчинь давалася взнаки. Шальки залікових терезів коливалися в то в бік жмеринчанок, то в бік стрижавських юнок. Та все ж фортуна була на боці вихованок Жмеринської ДЮСШ.
✅У нагороджені команд взяли участь Ірина ДАЦКО – начальник відділу молоді та спорту Жмеринської міської ради, Володимир САВОЛЮК – директор Жмеринської ДЮСШ, заступники голови Вінницької ТО «Колос» Вадим МОХНИК та Валерій ШВЕЦЬ, головний інспектор з питань гуманітарної сфери Жмеринської РВА, голова Жмеринської районної організації спортивного товариства «Колос» Василь МАРЧУК.
За дорученням голови Вінницької спортивної організації «Колос» Сергія ТАТУСЯКА, вислови слова вдячності гравчиням всіх командам, які брали участь в обласних змаганнях. Особливі слова подяки на адресу тренерів та вчителів, які докладають чимало зусиль для розвитку дитячого волейболу Віниччини.
✅Серед найкращих гравців:
Олександра Фільчук – Жмеринська ДЮСШ
Ангеліна Райбедюк – Піщанська ДЮСШ
Аліна Слободянюк – Стрижавська ДЮСШ «Десна»
Аліна Коломієць – Шаргородська ДЮСШ.
✅Серед команд:
ПЕРШЕ місце – Жмеринська ДЮСШ
ДРУГЕ місце – Стрижавська ДЮСШ «Десна»
ТРЕТЄ місце – Піщанська ДЮСШ
ЧЕТВЕРТЕ місце – Шаргородська ДЮСШ.
✅Призери та переможці змагань отримали грамоти, медалі, кубки та цінні призи від Благодійного фонду «МХП-Громаді».

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments