24.6 C
Vinnytsia
Субота, 27 Липня, 2024
додомуБез категорії«СПОРТ ПОЗА ПОЛІТИКОЮ»: УКРАЇНСЬКІЙ ГІМНАСТЦІ ВІДМОВИЛИ У ПРОМОВІ НА СВІТОВОМУ ФОРУМІ ОЛІМПІЙЦІВ

«СПОРТ ПОЗА ПОЛІТИКОЮ»: УКРАЇНСЬКІЙ ГІМНАСТЦІ ВІДМОВИЛИ У ПРОМОВІ НА СВІТОВОМУ ФОРУМІ ОЛІМПІЙЦІВ

Ганна Різатдінова розповіла про поїздку на Світовий форум асоціації олімпійців у Стамбулі

Вже більше ніж півтори роки російська федерація веде загарбницьку війну проти України. В той час, коли більша частина цивілізованого світу відкрито підтримує Україну та засуджує росіян, Міжнародний олімпійський комітет досі толерує російських спортсменів та спортсменок на змаганнях світового рівня. Нещодавно, українська гімнастка та олімпійська призерка Ганна Різатдінова хотіла вкотре нагадати світовій спортивній спільноті про війну та звірства росіян, проте організатори Світового форуму асоціації олімпійців відмовили їй у промові.

Українські олімпійці приїхали на цей форум для того, щоб використати цей майданчик для висвітлення жахів війни та звірств російських військових. Проте, коли керівництво асоціації олімпійців побачило відео та текст промови української гімнастки Ганни Різатдінової, вони одразу ж відмовили їй у виступі.

«На виправдання я почула «Спорт поза політикою» і «Нам все одно, у кого який паспорт». Звісно, я наводила аргументи, але в кінці нашої розмови я почула лише «Це велика трагедія, нам дуже шкода», – розповідає спортсменка.

На жаль, російські спортсмени, які служать в лавах збройних сил рф і досі мають змогу брати участь у змаганнях світового рівня. А спортивні спільноти росії та білорусі ніяк не засуджують війну на не висловлюють співчуття українським спортсменам та спортсменкам, які загинули внаслідок російської військової агресії.

Не дивлячись на це, російських та білоруських спортсменів продовжують допускати до міжнародних змагань.

«Я хочу звернутися до наших спортсменів. Протягом цих двох днів ми багато говорили про велич олімпійського руху, велич спортсменів та спортсменок, які брали участь в олімпійських іграх. Нас дуже мало, але якщо кожен та кожна з нас будуть продовжувати казати про війну, то я впевнена, що у нас все вийде. Треба зробити все, аби світ бачив цю війну і треба зробити все, аби агресорів не було в олімпійському русі», – звернулась до українських спортсменів та спортсменок олімпійська призерка Ганна Різатдінова.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments