24.6 C
Vinnytsia
Субота, 27 Липня, 2024
додомуБез категорії10 грудня 2020року керівництво Вінницької територіальної організації ВФСТ "Колос" в рамках реалізації...

10 грудня 2020року керівництво Вінницької територіальної організації ВФСТ “Колос” в рамках реалізації проекту “Програма фізичного оздоровлення населення в громадах: досвід країн Вишеградської четвірки для України” відвідали Барську територіальну громаду.

В ДЮСШ”Колос” для обговорення та напрацювання методології програми зібралися очільник громади Володимир Саволюк, місцеві депутати, керівництво та тренери ДЮСШ, спортивна громадськість.Директор спортивної школи Олег Голодюк провів екскурсію та розповів про історію, здобутки та перспективи розвитку ДЮСШ” Колос”. Сьогодні вона є однією з найкращих шкіл не тільки в області а й в Україні.

По європейськи облаштовано спортивний та тренажерний зал, для спортсменів та тренерів передбачено хостел для проживання. Вихованці школи є членами збірної України з баскетболу та грають в міжнародних професійних клубах. В своєму вітальному слові голова Барської територіальної громади запевнив присутніх про пріоритет розвитку масового спорту, та оздоровлення в громаді, і в рамках підписаної угоди про співпрацю ВТО ВФСТ” Колос” та Барської територіальної громади сподівається на реалізацію багатьох спортивних проектів, одним з яких бачить “Бар – спортивна столиця Поділля”.

Заступники голови ВТО ВФСТ” Колос” Микола Радіонов, Вадим Мохник та Світлана Коновалова окреслили перспективи розвитку організації в умовах децентралізації, пошуку нових форм реалізації як державної так і регіональної політики в галузі фізичної культури та спорту, оздоровлення населення та збільшення його рухової активності. Керівник проекту Андрій Кавунець ознайомив учасників з ходом реалізації проекту, його етапами та більш детально зупинився на структурі самої методології та програми на досвіді країн Вишеградської четвірки та кращих практиках України. Конструктивно і змістовно вносили пропозиції до програми вчителі фізичного виховання, тренери, молодь, місцеві депутати : це і облаштування спортивних майданчиків біля шкіл, їх інвентаризація, розвиток як традиційних- футболу, баскетболу, волейболу легка та важка атлетика так інових видів масового спорту:індорхокею, скелелазіння, воркауту, скандинавської ходьби та ін. Представники спортивної громадськості прийняли рішення об’єднатися в дієву громадську структуру та спільно вирішувати питання розвитку масового спорту, оздоровлення населення в громаді.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments